Om Hjerterum

Privat pasningsordning....hvor der er varme og tryghed, er der hjerterum

HJERTERUM

Om HjerterumTryghed, nærvær og glæde præger børnenes hverdag hos os. Netop tryghed er fundamentet for børnenes udvikling og læring.


Sanser

Børn er meget sanselige, og nyder at få stimuleret sanserne. Vi arbejder derfor med lys, lyd, berøring, kropslighed, duft og smag. Vi bruger musik til at skabe stemninger, enten til at skabe ro og fordybelse, eller til at skabe god energi til sjove aktiviteter. Vi sammensætter aktiviteter som får pulsen op, og som lader børnene mærke hvordan kroppen føles når vi bevæger os, får sved på panden, bliver kildet og griner sammen.


Sprogstimulation

Vi taler meget med børnene om hvad vi ser i hverdagen, og arbejder med sprogstimulation på flere måder. Børnene vil ofte gerne vise en masse ting frem, og bliver opmuntret til, at kommunikere når en nærværende voksen viser interesse for det barnet viser. Vi bruger tid på at tale om de ting vi ser når vi er på tur, og kan stoppe op mange gange for at undersøge en snegl eller andet som børnene finder. Vi læser med børnene hver dag, og vi synger og siger rim og remser.


Sociale kompetencer

Alle børn skal have det godt hos os, derfor arbejder vi aktivt med børnenes sociale kompetencer. Vi er meget tydelige omkring de sociale spilleregler og lærer børnene at være omsorgsfulde og at passe på hinanden. Nogle børn kommer til at slå, når de vil i kontakt med et andet barn, og vi lærer dem at ae i stedet. Fordi vi ved at små børn græder, råber eller kommer i konflikt fordi de er frustrerede, sultne eller trætte lader vi aldrig et barn græde, og skælder ikke ud. Barnet kan ikke selv fortælle, hvorfor det er frustreret og det er vores opgave at finde en løsning, som afhjælper barnets frustration - f.eks. ved at aflede barnets opmærksomhed med en sjov leg.


HJERTERUM privat pasningsordning - Store Bøgeskovvej 3, Gyrstinge, 4100 Ringsted - Tlf. 28992729

© 2014 Hjerterum